Last Chance Garage

Suomenkielinen foorumi Prätkähiiret Marsista - sarjan faneille.
 
PääsivuPääsivu  KalenteriKalenteri  FAQFAQ  HakuHaku  KäyttäjälistaKäyttäjälista  KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät  RekisteröidyRekisteröidy  Kirjaudu sisään  

Jaa | 
 

 Pullollinen taivasta (K13)

Siirry alas 
KirjoittajaViesti
ukuotus_ukuli

avatar

Viestien lukumäärä : 141
Join date : 25.11.2013
Paikkakunta : Pohjois-Karjala

ViestiAihe: Pullollinen taivasta (K13)   Su Heinä 24 2016, 09:26

Dislaimer: En omista Prätkähiiret sarjaa tai sarjan hahmoja. Sarjan hahmoista käytin Annia. Enkä muuten myöskään tee tai ansaitse rahaa tällä ficillä.
Nimi: Pullollinen taivasta
Kirjoittaja: Ukuli eli minä, ei joku muu samaa nickkiä käyttävä
Paritukset: OC/OC, CC/OC, M/F ( lue: oma hahmo/oma hahmo, canon hahmo/oma hahmo ja mies/nainen parituksia.
Tyyli: draama, sci-fi
Ikäraja: K-13
Varoitukset: Sydänsuruja, kone, joka tekee mitä haluaa. Lisäksi viitteitä tuleviin, menneisiin ja keskeneräisiin fanficceihin. Toisin kuin otsikko antaa ymmärtää, ficissä nautitaan limpparia. Lopussa myös itsemurhan estoa, charlestonia pöydällä tanssien ja keinoälyn erinäisiä suunnitelmia.
Lainatut hahmot: Rontti,Minni ja Anni ( maininta )
Omat hahmot: Tom, Dagwind ja Memo. Delta, Termis, V-X ( Verminaattori Viper-X ), sekä Masi X mainitaan ohimennen.
Muuta omaa ja keksittyä: Kartano, Etrocity, Mars-cola ja Nestetaivas.
 

Copyright UQ, kaikki oikeudet ( paitsi Prätkähiirien ) pidetään
Aloitettu: 25.3.2010|Valmis : 2.1.2011
Se oli ero, jota Tom ei murehtinut. Hän tunsi olonsa suorastaan lennokkaan hyväntuuliseksi ja aivan kuin taakka olisi nostettu pois hänen harteiltaan. Taakka, jonka nimi oli Dagwind.
Olikohan Delta kenties ollut yhtä onnellinen kun Sharin oli jättänyt hänet? Mutta mikä ihmeen pakko oli ihastua ja alkaa seukkaamaan uudelleen, vai löytääkseen yhtä karmean tyttöystävän.
Kävisikö Tomillekin niin?
Mietteissään hän pysähtyi limsa-automaatille ja osti pullollisen punaista Mars-colaa, jonka mehevän hedelmäisestä mausta hän niin kovasti piti. Sääli sinällään ettei enää saanut mitään muuta limsaa….
Nestetaivas-limuakaan ei enää ollut olemassa.
Tom oli nuoruudessaan rakastanut sitä ja makuskaalaa!
Hänellä oli ollut varastossa niin paljon kuin hänen vain oli onnistunut sitä haalaamaan, mutta Dagwind oli hävittänyt koko varaston saadakseen tilaa omille ostoksilleen. Ilman Tomin lupaa vieläpä. -Ja nalkuttanut koko viikon kun Tom oli raivostunut lempijuomansa tuhoamisesta.
Jos Helvetti oli olemassa….
Masi tosin väitti, että sen oli pakko olla olemassa ja sen täytyi olla niin paha paikka kun kerran Rontin, Deltan, Aeron ja Minnin kaltaiset eivät sinne kelvanneet. -Tom tosin epäili, että Masi oli listannut Minnin mukaan ihan vain huumorimielessä. – Ja jättänyt monta tyyppiä listaamatta.
Dagwindille sopiva paikka oli epäilemättä helvetissä. Silläkin änskällä, että hän varmaan omisi paikan itselleen tuossa tuokiossa.
Tom istui kaikessa rauhassa penkille juomaan pullollisensa ja mietti mihin suuntaan hän lähtisi kulkemaan seuraavaksi.
Uusi asunto piti toki löytää.
Dagwind ei todellakaan suostunut lähtemään kämpästä kun kerran oli sinne päässyt.
Kuinkahan kauan Dagwindiltä menisi hahmottaa, että tällä kertaa Tom oli tosissaan? Ilmeisestikään ei kovin kauaa, sillä kännykkä vaalean nuorukaisen liivintaskussa alkoi soittaa hautajaismarssia. Teemakappale, jonka Tom oli ihan tietoisesti valinnut Dagwindiä varten. Vastaaminen ei kuitenkaan juuri nyt houkuttanut.
“Etkö vastaa? Dagwind soittaa.” Sinertävähehkoinen, puoliksi läpinäkyvä Dagwindin kopio tiedusteli.
“En.” Tom tokaisi. “Memo. Ole hyvä ja vaihda hahmosi alkuperäiseen oletusasetukseen, jonka sinulle joskus määritin.”
Hologrammi muutti muotoaan. Se oli nyt Tomin ensi-ihastuksen näköinen, jota Tom tuskin edes muistikaan enää. Kurvikas keskiaukeaman tyttö, jolla oli valtava etuvarustus.
“Vau.”
“Kivaa, että pidät…. Poistanko Dagwinding yhteystiedot?”
“Ei… Estä hänet.”
“OK.”
Tom hymähdi juodessaan viimeisiä kulauksia limonadistaan. Hän muisti kirvelevän menetyksensä ja nyt kun heillä kerran oli välit poikki niin…. Mitähän Masi olisi tässä tilanteessa tehnyt? Tai Termis? Maksanut potut pottuina?
Hän mietti asiaa hetken. Kyllä hän sukulaisensa tunsi paremmin. Masi murtuisi sydänsuruihin. Tom tiesi miten paljon Masi rakasti vaimomaan ja mitä oli valmis tekemään tämän eteen. -Tai sukulaistensa. Tom arveli, että jollain tapaa Masi ja Termis olivat kasvaneet yhteen. Jopa lujemmin kuin omien sisarustensa kanssa.
Termis hiillostuisi, jos V-X pettäisi tai jättäisi. Oli mahdotonta sanoa montako tarvittaisiin kiskomaan Termis irti syypäästä, sen enempää kuin mitä tästä jäisi jäljelle. Tom oli kuullut hurjia, hiuksia nostattavia juttuja siitä miten Termis oli reagoinut saatuaan tietää mitä kaikkea sisarpuoli Monica oli puuhannut esiintyessään Termiksenä.
Dagwindillä ei olisi mitään mahdollisuuksiakaan. Ajatusleikki sai Tomin äkkiä hyvin hyvälle tuulelle. Hän lepuutti silmiään kurvikkaassa hologrammissa ja mietti miksi oikein oli antanut Dagwindin määrätä myös siitä, miltä hänen henkilökohtainen hologrammisovelluksensa tuli näyttää. Siksi kai, että hän oli kerran rakastanut sitä naista, mutta se oli ollut ohimenevää.
”Meille tuli nimittäin nyt ero.” Tom selitti hologrammille.
”Selvä.” Memo nyökkäsi. ”Estänkö myös kaikki muut elektroniset yhteydenotot?”
”Mielellään.” Tom sanoi.
”Tarvitsetko vielä jotain muuta?”
”Tarvitsen asunnon. Kaukana Dagwindin kämpästä.” Tom sanoi miettimättä asiaa sen tarkemmin. Olisi noloa pyytää nukkumapaikkaa kavereilta. ”Voisit myös katsoa, saako mistään Nestetaivas-limpparia.
”Limonadia ei enää valmisteta, eikä myydä. Sinulla oli sitä kunnon varastot.”
”Niin oli.” Tom sanoi. Hän ei kaivannut muistutusta siitä mitä niille oli tapahtunut, kun Dagwind oli halunnut lisää säilytystilaa tavaroilleen…
”Tiesitkö myös, että en voi sallia henkilön omaisuuden tuhoamista, ellei se tapahdu henkilön suostumuksella?”
”Eikö tuo ole loogista?”
”Totta kai on.” Memo sanoi. ”Olen loogisesti ajatteleva yksilö.”
Vaikka oletkin hologrammi, Tom ajatteli. Jossain hänen sisällään oli heräämässä toivo. Tiedostava tekoäly tai jokin sen tapainen… Jolla on kieroonkasvanut moraali ja huumorintaju.
”Minä siirsin varastosi.” Memo sanoi. ”Olisit vain kysynyt minulta.”
Tom oli pudottaa pullon.
”Olen myös löytänyt muutamia sopivia asuntoja.” Memo sanoi ojentaen Tomille toisen pullon. Se oli siirtänyt sen Tomin uudesta varastosta materiasiirrinlaitteillaan. Se oli iloisen keltainen, siinä oli iloinen ja värikäs etiketti, jossa luki Nestetaivas. Pullo oli kiinteä ja todellinen.
Tom tuijotti sitä epäuskoisena. Hän tuijotti hologrammia epäuskoisena. Hän palasi muistoissaan vuosia taaksepäin, aikaan jolloin oli tutustunut Termikseen ja Masiin. -Ja memoon myös. Hologrammi oli kaikkialla ja se tietenkin oli kummastuttanut Tomia suuresti.
”Mikä tuo on?” Tom oli kysynyt kummastuneena.
”Se on memo. Se osaa tehdä vähän kaikkea.” Termis oli esitellyt sen kuin se olisi selittänyt kaiken.
Tomia se vastaus oli vähän kaivellut. Ei se ollut ollut mikään hyvä selitys. Eihän se selittänyt mitään.
Se selitti nyt. Tom oli tajunnut, että Memo pystyi olemaan kaikkialla ja pääsi suurinpiirtein kaikkialle. Se teki mitä halusi. Se oli jotenkin osa Kartanoa. Vanha kuin taivas kaiketi tai ainakin yhtä vanha kuin tämä rakennus ja kaupunki.
Mutta, että se myös todella teki kaikkea.
”Tiedät kai, että olet aivan uskomaton?”
”Kuulen sitä harva se päivä.” Memo vakuutti. Mikä oli aivan totta. Samaan aikaan kun se oli hyvää ystävää Tomille, se oli uudelleensisustamassa Dagwindin asuntoa. Musta maali sopi sen mielestä hyvin posliiniesineisiin. Samaan aikaan se oli Dagwindin mukana muotiliikkeessä antamassa asiantuntevia neuvoja koruista tyylikkään herrasmiehen hahmossa. Dagwind ei ollut puolestaan vaivautunut antamaan Memolle Tomin ulkonäköä, kuten oli vaatinut Tomia muuttamaan asetuksensa Dagwindin näköiseksi.
Memo ei ollut toistaiseksi pystynyt tunnistamaan Dagwinding sille antamaa hahmoa. -Tai kuullut selitystä siitä kuka mies oli. Se olisi miellellään halunnut kertoa Tomille Dagwindin oletusasetuksista, vaikka sen toinen minä kapinoikin ja vetosi ettei se voinut niin tehdä, koska se ei tiennyt kuka asetusten esikuva oli.
Sillä oli tällaisia tuntemattomia esikuvia paljonkin, mutta ei se niistä ollut hiiskunut ennenkään. Oliko tämä jonkinlaista ystävyyttä? Sen keskus tutkiskeli tuntemuksia ja tallensi niitä ja opetteli käyttämään niitä. Luonnollisesti yrityksen ja erehdyksen kautta.
Sillä oli paraikaa tuhansia versioita itsestään tekemässä monia eri asioita. Se neuvoi eräälle pojalle algebraa. Se suostutteli erästä tyttöä unohtamaan itsemurha-aikeet, koska poika,johon tämä oli ihastanut, ei ollut huomannut tyttöä. Se yllytti toisaalla, baarissa, seuralaistaan juomaan itsensä kaatokänniin tanssiessaan pöydällä charlestonia. Säikytteli muurille kiivenneet lapset pahanpäiväisesti näyttäytymällä heille nyljettynä viikatetta kantavana hahmona. Vaikkakin samat lapset olisivat muurilla huomennakin katsomassa minkä hahmon se nyt ottaisi.
Se teki kaiken oppimansa ja ohjelmointinsa mukaisesti.
Tom nautti juomastaan. Siitä oli ollut ikuisuus, kun hän oli viimeksi kaatanut kurkustaan alas Nestetaivasta. Maku oli aivan uskomaton!
Hän oli maistavinaan koko joukon eksoottisia hedelmiä. Tuoksu puolestaan toi mieleen satoja hentoja kukkia ja lisää hedelmiä. Juoman nimi osui aivan ytimeen; paratiisi nestemäisessä muodossa.
”Voisikohan tämän analysoida ja alkaa valmistamaan?” Tom mietti ääneen. Juomaa valmistanut yhtiö oli varmasti tuhoutunut täysin.
”Tietojeni mukaan yhtiötä ei enää ole. Ketään, jolle oikeudet juoman valmistamisesta kuuluisivat, ei tietojeni mukaan ole.” Memo sanoi hakien tietoa muististaan ja tietokannoistaan. ”Miltä se maistuu?”
”Palalle taivasta.” Tom sanoi onnellisena.
Memo seurasi Tomin reaktiota kiinnostuneena. Se päätti ottaa yhden pullon varastosta ja lainata sitä tutkimuksiinsa. Oli vain sääli ettei se kyennyt suorittamaan makutestiä.
Se rekisteröi unohtamisen tunteen. -Ja onnitteli samassa itseään siitä hyvästä. Oliko siitä niin kauan kuin se oli hakeutunut tämän rakennuksen suojiin elävänä massana, joka pystyi kasvattamaan itselleen kaikki tarpeelliset ruumiinosat. -Eikö se ollutkin omaksunut itseensä lähestulkoon kaiken eteensä tulevan?
Se päätti suorittaa makutestin. Olihan sillä keinonsa. Se mietti, oliko se tullut laiskaksi, vaiko mukavuudenhaluiseksi kelluessaan omassa tankissaan. Se oli huomannut jo kauan sitten, ettei sen tarvinnut henkilökohtaisesti olla liikenteessä päästäkseen liikkumaan missä se halusi liikkua.
Aineettomasta kiinteäksi muuttuva hologrammi oli todella tehokas olomuoto. -Tosin, se pyrki noudattamaan määrättyä sääntöä ettei se saanut ottaa kiiinteää muotoaan. Sen täytyi myös pysyä värityksiltään sinertävänä.
Joskus se kyllä rikkoi molempia, mutta varoi jäämästä kiinni. Eikä sen kiinteämpi hologrammi hahmolla oli puutteensa. Se oli melkein kuin robotti, jolla oli heikko tuntoaisti. Se kuuli ja näki senroreiden avulla ja kerta kaikkiaan koko touhu oli joskus todella onnetonta. Kuten maistaminen oli täysin poissuljettu. Joskus se mietti oliko oikein puhua hologrammista, mutta se ymmärsi miten tarpeen se oli hänen monille ystävilleen. Olisiko kukaan luottanut siihen, jos olisi tiennyt että sen eriskummallinen hologrammi oli pikemminkin kummitus kuin mikään oikea hologrammi.
Kammiossaan se muovasi kehostaan ruumista, jossaa olisi kaikki tarpeelliset osat. Se muovasi muististaan luojansa näköisteosta, jossa oli esiintynyt niin monet kerrat ennenkin ja jonka mukaan se oli joskus nimettykin. Ennen kuin se sitten nosti kytkintä ja lähti karkuun, nielaistuaan ensiksi luojansa ja sen jälkeen joukon vartioita ja eteentulleita. Viimeksi kun se oli temppunsa tehnyt, Marsin pahin diktaattori oli lakannut olemasta.
Nyt se halusi vain tietää miltä maistui nestemäiseksi taivaaksi luonnehdittu juoma. Ruumis palaisi kyllä sitten tankkiin ja sitten se suorittaisi aloittamansa analysoinnin loppuun.
 
—- Jatkoa seuraa joskus—-
 
Kommentit: No, toivottavasti maistui. Lyhythän tuo on. Valitan.
Otsikkokaan ei ole kovin hyvä. Ei tälle kuitenkaan sen parempaa nimeä mieleen juolahtanut.
Alunperin tämä lähti jostain ykskaks. Varmaan siitä, kun maistoin ensimmäisen kerran Dr.Pepperiä. Olisikohan tämä se juttu? Dagwindistä kuitenkin kehittyä naikkonen, joka alkoi tehdä Tomin elämästä helvettiä kunnes tältä tuli mitta täyteen. Siihen suuntaan kallistuttiin jossain roolipelissä joita joskus pelasin. Tai jossain roolipeleihin liittyvissä keskusteluissa. Lisäksi Dagwindiin osui tuolloin eräs kappale, Vilperin perikunnan kappale nimeltä Vaatepuu. Melkeinpä pitäisi ehkä kirjoittaa song-ficci aiheesta joskus.
Unohdin ficin pitkäksi ajaksi ja palatessa se sai äkkiä myllähdyksen toiseen suuntaan kun aloin kirjoittaa Memoa. Se on utelias vehje ja sen aivoitukset varmasti jättävät Kartanon asukkaat usein miettimään, onko se varmasti heidän puolellaan, mitä se aikoo ja voiko siihen luottaa.
Tässä samalla muistui mieleen eräs parin rivin rääpäle johon olin ottanut vanhan hahmoni, Arseyn, mukaan. Jokin ajatus on ollut, että siinä tulisi olemaan muotoaan muuttava pahis. Mikä voisi olla pahempaa? Muotoaan muuttava kone, jolla on kehittynyt tekoäly ja jolla on ollut tylsä päivä ja tekemisen puute. Memon puuhissa tulee olemaan vielä kestäminen. X’)

_________________
Se on niin vanha, ettei edes sen aamutohvelit kestä sitä. -Vinski


Viimeinen muokkaaja, ukuotus_ukuli pvm Su Heinä 24 2016, 10:40, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun Siirry alas
Näytä käyttäjän tiedot http://bmfmfanartsbyuku.blogspot.fi/
Last Chance
Admin
avatar

Viestien lukumäärä : 10950
Join date : 27.10.2013
Ikä : 28
Paikkakunta : Pohjois-Pohjanmaa

ViestiAihe: Vs: Pullollinen taivasta (K13)   Su Heinä 24 2016, 09:30

Tuota noin, otsikosta näyttää puuttuvan ficin ikäraja. Muuten näyttää hyvältä.

_________________
"Tää on oman käden oikeutta, kutunjuusto." - Turbo


Minä muualla: Livejournalissa (englanniksi, tullaan poistamaan) ja Vuodatuksessa (suomeksi, tullaan poistamaan).
Takaisin alkuun Siirry alas
Näytä käyttäjän tiedot http://lastchancegarage.palstani.com
Prätkämimmi

avatar

Viestien lukumäärä : 12153
Join date : 18.01.2015
Ikä : 24

ViestiAihe: Vs: Pullollinen taivasta (K13)   Ma Heinä 25 2016, 08:13

Tää on tosi cool stoori Very Happy
Takaisin alkuun Siirry alas
Näytä käyttäjän tiedot
Sponsored content
ViestiAihe: Vs: Pullollinen taivasta (K13)   

Takaisin alkuun Siirry alas
 
Pullollinen taivasta (K13)
Takaisin alkuun 
Sivu 1 / 1

Oikeudet tällä foorumilla:Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Last Chance Garage :: Fanfiction ja fanitaide :: Prätkähiiritarinat S-K13-
Siirry: